HANDELS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR BYWOOD

BYWOOD APS / Bywood.dk
Lundshøjvej 24B
DK-8270 Højbjerg

E-mail: info@bywood.dk
Telefon: +45 3022 1917
CVR nr.: 41622385

Betaling
På Bywood kan du benytte følgende betalingsformer:

  • Dankort
  • VISA
  • MASTERCARD
  • MAESTRO
  • JCB

Betalingsbeløbet trækkes tidligst, når varerne afsendes fra Bywood eller meldes klar til afhentning.
Betalingstransaktionen gennemføres via en sikret, krypteret SSL-forbindelse (Secure Socket Layer).
Vi opkræver ikke kortgebyr – evt. gebyr betales af Bywood ApS .

Reservation af beløb
Betaler du med et internationalt betalingskort, reserveres beløbet med det samme. Pengene reserveres på dit kort eller konto indtil:
1) Vi trækker beløbet, når vi sender varen, eller
2) pengene frigives ifølge aftale med din kortudsteder.
Du kan læse mere om reglerne for dit specifikke kort hos din kortudsteder. Vi tager ikke kortgebyrer.

I salg b2b bevarer vi ejendomsretten til de solgte varer, uanset om levering har fundet sted, indtil hele købesummen og eventuelle renter og/eller gebyrer er betalt.

Fragt
Bywood sender som udgangspunkt produkter direkte fra importlagre i Nordeuropæiske havne. Priser er ekskl. fragt og gebyrer. Det gør Bywood i stand til at tilbyde et større sortiment med større rabatter, da der ikke er fordyrende mellemled som kapitalbinding, lageromkostninger, kapacitetsomkostninger på bygninger og vognpark, samt lønomkostninger til lagerpersonale mv.
For at gøre det enkelt, afregnes der et fast fragtgebyr alt efter produktgruppe og indkøbssum, som følger:
Såfremt alle varer i sortimentet skulle tilbydes frit leveret, ville det ikke være muligt at levere et så omfattende kvalitetssortiment til så konkurrencedygtige priser.
Kranlevering kan aftales mod merpris. Ønskes dette, eller er der andre specielle forhold, der kan have indflydelse på fragt eller aflæsningsforhold, kontakt venligst info@bywood.dk før køb.
Varer leveret med fragtmand leveres, medmindre andet er aftalt, til kantsten på nærmeste faste vej. Det er en forudsætning for levering, at en lastbil kan tilkøre leveringsstedet. Chaufføren afgør hvor, og om aflæsning kan finde sted.
Hvis ingen er tilstede til at modtage leverancen og ”må stilles” ikke er aftalt, tages varerne med retur. Bemærk, at hvis du ikke er hjemme som aftalt opkræves du for eventuelle ekstraomkostninger for, at varen tage med retur, og for evt. genlevering, inden denne gennemføres, igen efter aftale.
Leveringstiden for varerne afhænger af leveringstiden for de enkelte varer og vil fremgå ud for hver vare. Bywood kan vælge at splitte en ordre op i flere individuelle leverancer.
Risikoen for varen overgår på leveringstidspunktet.

 

Transportskader
Du bedes undersøge varen straks efter modtagelse. Ved synlige skader bedes du sørge for, at dette noteres på fragtbrevet ved kvittering for modtagelse, idet det ellers er vanskeligt at dokumentere at varerne blev beskadiget under transport.
Ved b2b skal varen kontrolleres for fragtskader ved modtagelse. Vi er ikke forpligtede til at acceptere reklamationer for fragtskader i b2b der foretages senere end 24 timer efter levering.

Særlige oplysninger om materialer
Bywood’s produkter er naturprodukter. Der vil derfor forekomme naturlige farve- og struktur-variationer, ligesom knaster, ormehuller, kisel, splint og tilsvarende almindelige afvigelser for træ vil kunne forefindes.
Træ er et levende materiale og derfor kan varerne ikke leveres i fuldstændig ens kvalitet. Alt træ svinder og kvælder i kraft af udsving i luftfugtigheden med deraf følgende mulige vrid- og kastninger, krumninger og tilsvarende varians i træets struktur og format. Det anbefales derfor, at der bestilles 10 % mere end beregnet til frasortering og længdespild alt efter krav og ønsker.

Fortrydelsesret
Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.
Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i én ordre, men de leveres enkeltvist, løber fristen fra den dag, hvor du modtager den sidste vare.
Består ordren af flere partier eller dele, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du modtager det sidste parti eller den sidste del.
Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til info@bywood.dk eller benytte standardfortrydelsesformularen, som du finder nederst i handelsbetingelserne.
Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.

Fortrydelse af en del af købet
Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre. Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Returnering
Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.
Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.
Visse varer kan ikke returneres med normal post. Dette gælder for mange af vores byggematerialer, som leveres med fragtmand. Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste: 5.000 kr  .

Ingen fortrydelsesret
Disse aftaler kan ikke fortrydes:
Levering af varer, som er fremstillet efter dine specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
Levering af varer, som på grund af deres natur bliver blandet sammen med andre varer ved leveringen, og ikke kan skilles ad igen, Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt.

Varens stand, når du sender den retur
Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Bemærk, at det er vigtigt, at du opbevarer varerne tørt, så de ikke tager skade. Hvis du har accepteret, at vi kan stille varerne, uden at du er hjemme, er du ansvarlig for varen stand, fra vi har stillet den.
Det fremhæves særligt at varen skal sikres mod fugt – også i returforsendelsen. Hvis du returnerer varer med fugtskader, kan det gå ud over din mulighed for at få pengene tilbage.
Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.
Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.
Den originale emballage kan udgøre en væsentlig del af varens værdi. Vi anbefaler derfor altid at returnere varerne i deres originale emballage.

Tilbagebetaling af købsbeløbet
Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for. Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen.
Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet. Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den. Varen sendes til:
BYWOOD APS, Lundshøjvej 24B, DK-8270 Højbjerg, Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.

Fortrydelsesret i erhvervskøb
Vi tilbyder som udgangspunkt ikke fortrydelsesret i b2b. Men kontakt os, så vi kan finde en anden løsning.

Reklamationsret
Når du handler hos os som forbruger, gælder købelovens regler for varekøb. Det betyder, at du har reklamationsret i 24 måneder. Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.
Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget fejlen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.
Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger. Varen sendes til:
BYWOOD APS, Lundshøjvej 24B, DK-8270 Højbjerg, Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen. Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en detaljeret beskrivelse af problemet.
Hvis du handler som erhvervsdrivende, forbeholder vi os retten til at afhjælpe f.eks. i form af reparationer frem for at ombytte.

Ansvar og forbehold
Vi tager forbehold for fejl, herunder prisfejl, hvis du rimeligvis burde vide, at der er tale om en fejl. I b2b kan vi i alle tilfælde annullere aftaler, hvis der er tale om fejl, uanset om det er prisfejl, lagerfejl eller andre fejl.
Forholdene og forudsætningerne for ethvert projekt er forskellige. Alle montagevejledninger og rådgivning i øvrigt ydet af Bywood er alene af vejledende karakter. Det anbefales at der altid søges kvalificeret rådgivning ved professionel med konkret kendskab til projektet, klimatiske og byggetekniske forhold.

Klageadgang
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte info@bywood.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via Klageportalen for Nævnenes Hus.
For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. For klager over tøj og sko skal prisen dog have været mindst 720 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.
Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag hos e-mærket – uanset beløbets størrelse. Læs mere her.
Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her – http://ec.europa.eu/odr

Persondatapolitik
Du kan læse vores persondata- og cookiepolitik her.

Standardfortrydelsesformular (skal udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)
Til: CVR nr.: 41622385 BYWOOD APS, Lundshøjvej 24B, Holme, DK-8270 Højbjerg E-mail: info@bywood.dk,
Telefon: +45 3022 1917, CVR nr.: 41622385 E-mail: info@bywood.dk,

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

__________________________________________________________________________________

 

Bestilt den: _______________________________     Modtaget den: _______________________________

 

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

 

Forbrugerens adresse:  ___________________________________________________________________

 

Forbrugerens underskrift _________________________________________      Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

 

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 26.10.2023