Hvilket gulv skal jeg vælge?

 

Træ eller kunststof?

Træ – naturligvis. Ellers er du kommet ind i den forkerte butik. Hos Bywood koncentrerer vi os om ægte træ og kun i højeste kvalitet. Sortimentsmæssigt og kvalitativt starter vi der, hvor andre slutter – bare ikke på prisen – der kan vi godt være med.

Hvilken træsort?

Hvad bliver den næste træsort, når vi er færdige med egetræ, har man spurgt sig selv de sidste mange årtier. I shoppen er der mange andre træsorter at vælge mellem, men for at svare på spørgsmålet, så bliver det næste eg i andre behandlinger, farver og strukturer. Prøv at vælge røget eg, som får et naturligt mørkt farvespil frem i træet, eller de mange former for lysnede, hvidtonede nuancer.

Hvilken type gulv?

Plankegulv eller parketgulv? Sildeben eller skibsgulv. Gå i WoodRoom og se hvordan forskellige typer gulv vil se ud hjemme hos dig og vælg brede planker for det markante udtryk, eller smallere planker hvis gulvet ikke skal tage magten over indretningen. Eller vælg det, der giver henholdsvis mere ro eller mere liv.

Hvilken bredde?

Hos Bywood er vi stolte af vores XXL planker på over 30 cm bredde i massivt træ, som vil være kilde til målløs beundring i det rigtige rum. Andre rum er bedre klædt med smallere planker som giver et mere roligt udtryk. Udbuddet af fejlfrit træ i bredde planker er naturligvis lille og derfor dyrt – så benyt muligheden for de mere rustikke, strukturerede eller Old Wood-sorterede planker med et mere rustikt udtryk for at sænke prisen på de brede planker.

 

Hvilken sortering?

For det helt ensartede og ensfarvede look uden knaster vælges natur-sorteringen. Bondehus-sorteringen tillader friske og sunde perleknaster og lettere farvevariationer, som giver træet et mere naturligt spil, så man ikke er i tvivl, om at det er træ. Sorteringerne struktur og rustik tillader selvsagt meget mere spil i såvel farve som strukturvariationer og giver et meget organisk udtryk. Endelig tilbydes sorteringer med lange svindrevner og tørrerevner, der ligner bindingsværkstræ med butterflysamlinger fra et gammelt pakhus, der er genbrugt i serierne Old Wood, Old Fashion og Old Style.

Hvilken overflade?

Glatte gulve ligner en glasplade ovenpå dit gulv, hvilket gør det let at holde rent men også let at se skidt og snavs på. Uanset om glatte gulve er mat-olieret eller mat-lakeret vil de reflektere lyset mere end brudte overflader og virke skinnende i sollys. Ved at vælge børstede varianter er overfladen ikke bare brudt, øjet fokuserer også på træets struktur og åretegning, og så kan man derudover mærke naturligheden i årestrukturen når man går med strømpesokker eller bare fødder, hvilket er endnu mere udpræget på dybdebørstede eller håndhøvlede varianter.  
Woca Spraymop sæt (incl 5 Ltr valgfri plejemiddel)

Hvilken pleje?

Alle Bywood’s gulve er produceret med TripTrap Woodcare/Woca Denmark kvalitetsoverflader som er kendt verden over som de bedste olier og vandbaserede lakker af naturlige råvarer. Derfor er plejemidler til dit gulv til rådighed overalt i landet og her i shoppen, så man gennem daglig rengøring løbende kan opbygge større og større resistens og beskyttelse gennem rigtig pleje. Såfremt man jævnligt vasker gulvet med de rigtige plejemidler tilføres beskyttende materiale i ridser og slidte flader, så man aldrig behøver at udskifte sit gulv. Er ugentlig gulvvask i sæbe ikke nok kan man tilføre en refresher hver fjerde gang og endelig årligt tilføre en gang oliepleje/lakpleje, så udskiftning eller totalrenovation helt kan undgås – se mere i vejledninger.

Kan jeg få en prøve eller se et showroom?

Mange vil gerne se en prøve eller se gulvet i et showroom inden de køber, men ikke alle gulve, der ser pæne ud i et showroom, ser pæne ud i dit hjem, og selvom man får en ægte prøve på 19 cm, kan det være svært forestille sig sit hjem med dette gulv. Bywood gør derfor beslutningen meget nemmere. Gå først i WoodRoom, upload et billede af din stue, og se hvilket gulv du synes bedst om til rummet. Bestil dernæst en prøvepakke i shoppen til halv pris og halv fragt (typisk 1000 kr.) så sender vi en hel pakke á typisk 3 m2 hjem til dig, som du kan prøve at se og gå på. Er gulvet ikke tilfredsstillende sender vi halvdelen af pengene retur, hvis du returnerer pakken til Bywood’s adresse i Aarhus. Hvis du til gengæld accepterer gulvet bestilles blot den resterende mængde, og de første 3 m2 er bare blevet 50 % billigere.

Levering og leveringstid?

Transittid fra centrallager i Hamburg er mindst 2 dage, men i praksis hentes gulve hver eller hver anden mandag, så leveringstiden i praksis er første eller næste onsdag. Skriv venligst på forhånd for ekspres, kran eller specielle leverancer. Ved at skrive ’må stilles..(hvor)’ i bemærkningsfeltet er man sikker på, at chaufføren ikke kører igen med risiko for ekstraomkostninger ved genlevering. Alternativt påfør venligst adviseringsmobilnummer og navn, så chaufføren kan aflæsse varen uden ventetid og meromkostninger til følge.

Vigtigt at vide!

Gulve er langt flottere i virkeligheden end på billeder, og billederne i shoppen er typisk skaleret ned for ikke at nedsætte hastigheden. Opløsningen og detaljerigdommen er større i WoodRoom og derfor linkes der fra shoppen til  WoodRoom, så man bedre kan se detaljerne, og igen fra WoodRoom til shoppen på det enkelte produkt for visning af priser og produktdata, når man har fundet det bedste gulv. Prøveleverance af prøvepakker køres igennem shoppen og kurven som normalt. Så har vi alle nødvendige oplysninger og trækker først beløbet fra vores krypterede betalingsside ved afsendelse.

 

’We care – about wood’